Menu Sluiten

Wat Houdt Het Onderhoud Van Haspels In

Ansul is sinds 1947 de expert in brandbeveiliging.Onze diensten bedienen jaarlijks meer dan 40.000 klanten in Belgiƫ.

00159640015964

More info

tags: Brandblussers – Brandhaspels – Brandweerkoppelingen – Brandweermateriaal – Diensten Onderhoud Haspels – 

Wenst u meer info over wat houdt het onderhoud van haspels in kijk dan vlug op https://www.ansul.be | Wat Houdt Het Onderhoud Van Haspels In

Haspels Wat Houdt Het Onderhoud Van Haspels In

Als bedrijfseigenaar of facility manager, weet u hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat uw brandbeveiligingsapparatuur up-to-date en goed onderhouden is. Een van de belangrijkste onderdelen van uw brandbeveiligingssysteem zijn haspels. Deze handige tools geven u toegang tot een continue stroom van water voor het blussen van branden. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw haspels optimaal functioneren? Het antwoord is simpel: regelmatig onderhoud. In dit artikel kijken we naar wat het onderhoud van haspels inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Wat zijn haspels?

Voor we ingaan op het onderhoud van haspels, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat haspels precies zijn en hoe ze werken. Haspels zijn brandblussers die bestaan uit een spoel met een slang eromheen gewikkeld, bevestigd aan een muur of plafond. Bij een brand kan de slang worden uitgetrokken en gebruikt om gericht water te spuiten op de vuurhaard. Dit is vooral handig voor kleine branden die snel moeten worden geblust.

Haspels werken op basis van drukvermindering. Wanneer de slang wordt uitgetrokken, opent een klep in de spoel en stroomt er water door de slang naar het mondstuk. De druk van het water zorgt ervoor dat het op de juiste manier uit het mondstuk komt. De klep sluit automatisch wanneer de slang wordt teruggetrokken, waardoor er geen water meer uit het mondstuk komt.

Het belang van regelmatig onderhoud

Nu we weten hoe haspels werken, is het tijd om te bespreken waarom regelmatig onderhoud zo belangrijk is. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat haspels, net als alle andere brandbeveiligingsapparatuur, onderhevig zijn aan slijtage en ouderdom. Door het regelmatig testen en inspecteren van uw haspels, kunt u ervoor zorgen dat ze altijd in goede staat zijn en naar behoren functioneren in geval van nood.

Een ander belangrijk aspect van regelmatig onderhoud is dat het u helpt om te voldoen aan de eisen van regelgeving en verzekeringen. De meeste verzekeringspolissen en overheidsvoorschriften vereisen dat brandbeveiligingsapparatuur, waaronder haspels, regelmatig worden getest en onderhouden. Door hieraan te voldoen, voorkomt u niet alleen boetes of problemen met uw verzekering, maar draagt u ook bij aan de algemene veiligheid in uw gebouw.

Wat houdt het onderhoud van haspels in?

Het onderhoud van haspels bestaat uit twee belangrijke elementen: visuele inspectie en testen. Visuele inspectie moet maandelijks plaatsvinden, terwijl testen jaarlijks moet gebeuren.

Tijdens de visuele inspectie controleert u de haspel op eventuele beschadigingen, zoals barsten in de slang of verroestingen. Ook is het belangrijk om te controleren of alle onderdelen nog stevig bevestigd zijn en of de slang vrij en onbelemmerd kan worden uitgetrokken. Verder dient u te controleren of het mondstuk intact is en goed werkt.

Het testen van haspels is een beetje meer ingewikkeld en dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional. Het testen bestaat uit zowel een statische druktest als een bewegingstest. Hierbij wordt gecontroleerd of de haspel bij het uitrollen van de slang de juiste druk levert en of de klep goed sluit wanneer de slang wordt teruggetrokken.

Professioneel onderhoud inschakelen

Hoewel u sommige aspecten van het onderhoud van haspels zelf kunt uitvoeren, is het altijd verstandig om ook een professionele partij in te schakelen. Deze experts weten precies waarop ze moeten letten en kunnen eventuele problemen tijdig opsporen en verhelpen. Bij Ansul hebben we ruime ervaring met het onderhouden en repareren van haspels en andere brandbeveiligingsapparatuur.

Maakt u zich zorgen over de staat van uw haspels? Wacht dan niet langer en neem contact op met ons voor professioneel onderhoud. Door regelmatig onderhoud in te plannen, kunt u ervoor zorgen dat uw haspels altijd klaar zijn voor gebruik en uw gebouw veilig blijft voor iedereen die erin werkt of woont.

Ontdek meer over ons onderhoudsdiensten voor haspels op onze website https://www.ansul.be/diensten/onderhoud-haspels/ of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat houdt het onderhoud van haspels in

!–StopPubText–>.