Menu Sluiten

Wat Zijn De Kosten Van Haspelonderhoud

Ansul is sinds 1947 de expert in brandbeveiliging.Onze diensten bedienen jaarlijks meer dan 40.000 klanten in België.

00159640015964

More info

tags: Brandblussers – Brandhaspels – Brandweerkoppelingen – Brandweermateriaal – Diensten Onderhoud Haspels – 

Wenst u meer info over wat zijn de kosten van haspelonderhoud kijk dan vlug op https://www.ansul.be | Wat Zijn De Kosten Van Haspelonderhoud

Haspels: Wat Zijn De Kosten Van Haspelonderhoud?

Het is cruciaal om als bedrijf te investeren in de veiligheid van uw werknemers en uw faciliteiten. Een onderdeel hiervan is het regelmatig onderhouden van brandhaspels. Maar wat zijn eigenlijk de kosten die hiermee gemoeid zijn? In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan.

Voordelen van goed onderhouden haspels

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken waarom het onderhouden van brandhaspels zo belangrijk is. Ten eerste zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat de haspels naar behoren functioneren in geval van nood. Dit kan levensreddend zijn in het geval van een brand. Daarnaast kan regelmatig onderhoud ook eventuele mankementen of defecten aan het licht brengen, waardoor deze op tijd kunnen worden verholpen en verdere schade wordt voorkomen.

Een ander voordeel van goed onderhouden haspels is dat ze een langere levensduur hebben. Door regelmatig onderhoud kunnen kleine problemen worden opgelost voordat ze uitgroeien tot grote en kostbare reparaties. Hierdoor bespaart u uiteindelijk geld op de lange termijn.

Kosten van haspelonderhoud

De kosten van haspelonderhoud kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw bedrijf, het aantal haspels dat onderhouden moet worden en de frequentie van het onderhoud. Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor het onderhoud van een brandhaspel gemiddeld tussen de €50 en €150 per jaar liggen. Dit lijkt misschien prijzig, maar als we kijken naar de voordelen die ermee gepaard gaan is het een kleine investering ten opzichte van de potentiële gevolgen van het niet onderhouden van uw haspels.

Wat wordt er gedaan tijdens het onderhoud?

Tijdens het onderhoud van brandhaspels worden verschillende aspecten gecontroleerd en getest om ervoor te zorgen dat de haspels naar behoren functioneren in geval van nood. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de brandslang nog in goede staat is en of deze geen scheuren of andere beschadigingen heeft. Ook worden de koppelingen en afsluiters gecontroleerd en gesmeerd indien nodig. Daarnaast wordt er ook gecontroleerd of de watertoevoer nog goed functioneert en of de haspel nog op de juiste plek hangt.

Hoe vaak moet er onderhoud plaatsvinden?

De frequentie van het onderhoud hangt af van het type haspel en het gebruik ervan. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal één keer per jaar onderhoud te laten uitvoeren. Bij intensief gebruik of locaties waar veel vuil of stof aanwezig is, kan vaker onderhoud noodzakelijk zijn.

Kan ik zelf haspelonderhoud uitvoeren?

Het is ten zeerste aan te raden om het onderhoud van brandhaspels over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij beschikken over de benodigde kennis en ervaring om het onderhoud op een professionele manier uit te voeren. Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende wet- en regelgeving op dit gebied.

Conclusie

Het onderhouden van brandhaspels is essentieel voor de veiligheid van uw werknemers en faciliteiten. Hoewel hier kosten aan verbonden zijn, zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat de haspels goed functioneren in geval van nood en voorkomt het eventuele schade die kan leiden tot hogere kosten op de lange termijn. Het is ten zeerste aan te raden om het onderhoud over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf voor optimale veiligheid en naleving van wet- en regelgeving.

Heeft u interesse in het onderhoud van uw brandhaspels? Bij Ansul staan wij voor u klaar met onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van brandveiligheid. Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.ansul.be/diensten/onderhoud-haspels/.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat zijn de kosten van haspelonderhoud

!–StopPubText–>.